Underbara, vackra Italien!

4 dagar kvar...

Känns väldigt ledsamt att det är så kort tid kvar här - jag vill verkligenn stanna, jag ser Italien som mitt hem nu och inte Sverige! Men hem ska jag, måste jag - vill också till en viss del men inte helt. Jag avgudar Italien och det finns så mycket att se här dessutom. Det är helt jävla fantastiskt!

Jag orkar egentligen inte skriva, har ingen lust att blogga osv. Men det kommer tillbaka! Ska göra en fet uppdatering om mina dagar här i Italien när jag kommer hem - med bilder och text. Bra va?

Ps. Idag snöar det faktiskt i Italien, haha! Alla är så facinerade utav det!



Uppdatering!

Buonanotte!
Jag har varit sämst med uppdateringen - och nu är det inte lång tid kvar tills det är dags att åka hem till Sverige igen. 9dagar kvar när klockan slår 00.00, vill hellre stanna i Italien än åka tillbaka till Sverige! Men, saknar en del vänner, syskon osv. Och själva saken att vara där man är "hemma" - det är ju trygghet, men utamningar är nice! ;)

Har gjort en hel del sedan jag uppdaterade sist - vi har varit uppe vid bergen bland annat och det var bland det vackraste jag har sett. Vi kunde titta "ner" på Pistoia och hade världens bästa utsikt - det var extremt jobbigt att gå upp men det var helt klart värt det och jag har ingenting emot att gå upp en gång till innan vi ska tillbaks!

Det har blivit mycket "vandringar" i centrum och skratt och restauranger osv. om dagarna - och that's the way, I like it! ;)

Är alldeles för trött just nu för att skriva och dona - ska försöka skriva mer detaljerat och så imorgon eller något. Men datorn är inte prio1 just nu!.

PUSS


Second day @Sun&Service.

Bouna Sera.
Är tillbaka i lägenheten efter att ha jobbat 09:30-15:00 som vanligt. Har varit en väldigt bra dag faktiskt, imorse visste vi exakt vad vi skulle göra och vi fick mycket beröm för att vi var så alerta och duktiga, alltid kul att få beröm :) När det var dags för lunch och gästerna började komma in var det bara att inta sina positioner. Jag serverar vin och Emil serverar vatten. I Italien dricker dom ju vin hela tiden, och de beställde hela tiden vatten & vin - det är vanligt. Öl hör mer till senare på dagen, mot kvällen.

När lunchen var klar och det var lugnt så fick vi våran middag. Jag körde Pasta al ragú & pomodora. Det är pasta med kött och tomatsås.. Sa till att jag bara ville ha en rätt - för igår orkade jag inte äta den andra rätten, utan smakade bara på den inprincip eftersom jag blir så mätt på en rätt. :p

Efter att vi slutat och tagit bussen till station så tog vi vägen genom stan för att köpa frimärken till post som ska till Sverige. Det var inte alls dyrt! Kostade endast 70cent styck. Det är ca. 7 svenska kronor.. Så priset är ju som ett vanligt frimärke för inrikes post i Sverige typ.

Ikväll är vi bjudna till Sun & Service där vi jobbar för att käka kvällsmiddag och dricka lite vin och öl.. Det får vi välja själva. Det ska bli trevligt, trivs verkligen och personalen samt cheferna är väldigt härliga och roliga. It couldn't get better .. :D Ja, jag är lycklig!

Kramar, Elena J.


Fumo pausa. Rökpaus innan lunchruschen börja..



Doppio espresso. Dubbel espresso på morgonen innan jobbet började.



Ett stycke Emil, (eller Emilio som Italienarna säger). Håller mig sällskap under rökpausen, haha!

First day of work @Sun&Service.

Bouna sera.
Idag började jag jobba. Jag jobbar på en restaurang/pizzeria/café/bar i Bonelle, i Italien. Stället heter Sun&Service, och det är jag och Emil som jobbar där. Var lite små nervös imorse när vi var framme, tar ca. 7minuter med bussen från statizione (station) här i Pistoia, så det är inte alls långt. Vi börjar 09:30 och jobbar till 15:00 - eftersom bussen åker 08:58 från station så blir vi ju lite tidiga, men vi tog oss en Caffe Latte och bara chillade i väntan på att någon skulle hämta oss!

Det blev en väldigt lugn dag, men italienarna jobbar inte allt för hårt, utan de tar det ganska lugnt faktiskt. Vi fick ställa i ordning bord och stolar, samt duka fram bordsunderlägg, salt, peppar, tandpetare, olja och rödvinsvinäger samt bestick på alla borden. Lätt sagt och gjort, vi blev klara med det väldigt snabbt. Och det vi fick göra efter det var att servera vin och vatten till matgästerna som kom - det var väldigt enkelt, gick snabbt att lära sig; ville de ha vitt vin var det; Bianco Vino, ville de ha rött vin var det; Rosso Vino, ville de ha naturellt vatten var det; Blu Acqua (eller Acqua Naturalle) och ville de ha vatten med kolsyra var det; Verde Acqua. Så det gick snabbt att lära sig. :)

Sedan var det faktiskt lugnt och vi får ju mat där efter det att matgästerna har lämnat restaurangen typ. Vi åt Pasta alla  ragú som var Pasta med kött, sedan en till rätt som jag inte minns namnet på men det var någon majsgrejs med ostsås som var helt gudomligt god! :D MUMMA säger jag bara!... hihihi..

Ikväll är jag och Emil bortbjudna till en pub här i Pistoia för att träffa två av våra handledare på jobbet - så vi ska antagligen dra dit ikväll! :D Puben heter Sherlock Holmes och är en irlänsk pub här. Det blir trevligt!

Nu ska jag ta och försöka bråka lite mer med telefonen eftersom den inte hittar mina bilder i luren jag tänkt lägga upp från dagen på jobbet, så vi hörs senare antagligen.

Kramar, Elena (som italienarna kallar mig).


Caffe Latte på morgonen! MUMMA..

Yesterday @Ristorante Toscanelli


Therese & Jag tillsammans med ägaren utav Toscanelli, en restaurang i Pistoia. Renzo heter han och är toktrevlig och rolig. Försökte lära honom lite Svenska - men det var för svårt tyckte han, haha! Precis som vi tycker om Italienskan. Mycket bra och trevlig kväll var det igår. :D De ger oss även special priser eftersom vi är "turister", eller så är det för att de gillar oss. Hohoho..


Ristorante Toscanelli

Greetings from Pistoia, Italy!
Sämsta jag som lovar att blogga - men ändå inte gör det, haha. Jag orkar inte - dessutom har jag ingen större lust att bosätta mig vid datorn allt för mycket. Men men, sånt är livet. Jag trivs som fisken i vattnet här och det är helt fantastiskt, människorna är så himla trevliga dessutom.

Igår drog jag, Oskar och Therese till Ristorante Toscanelli här i Pistoia, vi käkade och jag tog mig en öl - helt underbart. Jag undrar vad Italienarna tänker när  vi är i närheten eftersom vi skrattar och flamsar näst intill hela tiden, haha.. Nu är det ju faktiskt vi som är utlänningar ;P Ägaren till restaurangen vi var på gav oss skjuts hem till lägenheten (grazie), han körde faktiskt relativt lugnt. Italienarna kör ju som galningar så när man ska över gatan får man typ springa. Hahaha! Men han var jätte trevlig, han heter Renzo och det är han och hans fru som äger restaurangen - jag och Therese fick hälsa på deras son. Han skulle fylla 18 i år. Intressant? Ja,jag vet. Haha!

Nu får vi alldeles snart besök utav Åsa och Staffan - så ska ta och greja lite och försöka fatta mig på tvättmaskinen som har gått i typ 2timmar nu om inte mer. Hm.

Kram, Ellie MJ.


I'm a crazy son of a bitch, haha!


Pistoia, centrum @night.


Nötter och "bröd".


Therese's mat. Verdura fritte. Grönsaks stripps, typ.

Inom kort..

Hej alla!
Jag har inte bloggat för att jag inte har orkat, men ska ta och fixa det iallafall. Kommer antagligen under idag skriva en sammanfattning om de dagar vi har varit här. Finns massor att berätta :D

Hörs!


Chill vid torget i Pistoia de centro.

Italien idag, åhåhh!

Godmorgon!
Trots ynka 2timmars sömn (nervernas fel, eller något) så är jag vaken sedan 05:00 och sitter och dricker kaffe och fixar lite. Blir snart en dusch sedan är det snart dags att sticka till tåget, eller ja - tåget går 07:15, så går runt kvar i typ. Börjar bli nervös, woooho..

Hörs senare

Imorgon drar jag!

Fullspäckad dag -
Imorgon åker jag ju till Italien och börjar känna att nerverna inte är helt på topp, är nervös, - det är ju så mycket att tänka på inför resan - samt när jag väl är där. Men jag vet att det kommer gå finfint, vi är ju 8ungdomar som åker och det är ett härligt gäng, vi har kul tillsammans! Så det känns bra :)

Idag blir det fullt upp, ska tvätta, packa, färga utväxten osv. Låter kanske inte så mycket men när man är tidsoptimist som jag kan vara när det gäller sådana saker så är tiden knapp. Haha, får se om jag hinner - annars får jag väl gå upp vid 03:00 i natt hahaha! Tåget ifrån mig mot Arlanda går ju 07:15 så hade tänkt gå upp 05:00 så jag hinner extra kolla att allt är med som måste vara med osv. Puuuw!

Nej ni, nu hinner jag inte skriva mer.. fullt upp - hörs senare under dagen eller mot kvällen!
Kram, Ellie Mj

Jag, 2011


Ny kategori; Italien!

Hej alla fina!
Min sämsta uppdatering kommer jag inte säga någonting om mer än att - jag har helt enkelt inte orkat.

Som jag skrivit tidigare så drar jag ju iväg till Italien den 9 Januari, och stannar till den 4 Februari, det ska bli så himla spännande - är verkligen nyfiken på hur det kommer att bli. Jag har lagt in en ny kategori; ITALIEN 2012 - eftersom jag kommer blogga under min resa där, och ni får följa mig.. Nice huh? ;P Jag ska som sagt på en praktikresa och har äntligen fått veta exakt vart jag ska praktisera och det blir på en resturang. Kommer troligen bli lite knepigt med språket osv, men man får ju göra sitt bästa :)
Ouf, jag börjar bli lite små nervös trots allt - en helt ny kultur, ny människor, nytt språk (det blir det svåraste).. Men jag tänker köra på så bra jag bara kan, lär mig ju snabbt här i Sverige så då borde jag väl göra det i Italien också? Hahaha!

Från och med NU blir uppdateringarna bättre - och när jag är i Italien ska jag uppdatera så ofta jag kan! Tar ju med mig dator och har internet i lägenheten vi kommer bo i - så mer perfekt blir det ej!

Hoppas ni har en toppen kväll!
Kram, Ellie MJ.


Pistoia - "staden" jag ska till..


RSS 2.0